logotype
16 -April -2024 - 05:56


Situace v enduru nazrála do stavu,kdy se z Crosscountry stala samostatná disciplína- samozřejmě se svými vyznavači.Tento produkt ,původně zamýšlený jakko treninková část přípravy endura, se stal samostatnou odnoží a dá se říci,že v současné podobě  klasickému enduru  možná trochu škodí. Stále více jezdců a hlavně pořadatelů se upíná k této atrakci a klasické enduro už dvě třetiny jezdců této disciplíny ani nezná  přesto, že tvrdí, že jezdí enduro.
Dalším aspektem pro vznik tohoto seriálu je skutečnost,že  AČR nemá vývoj a stabilizuje soutěžní systém stále stejnými,byť povedenými, soutěžemi.Liblín,Mšeno,Bílina a možná U.Janovice a více už se asi vymyslet nedá.
CAMS už asi svou schopnost ztratil úplně/stal se z něho obyčejný country seriál-cup/ a zavřela se za ním voda.
Jedno je jisté - obě strany asi nemají o nové pořadatele zájem a nebo jsem nepostřehl nějaké výzvy a snahu o jejich získání či oslovení a současný stav asi oběma subjektum vyhovuje.
Offroad marathon  a jeho motoccyklová část,je úplně jiná záležitost a nemá cenu se zde o něm rozšiřovat.
Nyní se tedy objevuje třetí strana -strana nespokojených lidí,mající rádi enduro v klasickém provedení, s levnými ,jednodenními soutěžemi, ze kterých  může do budoucna vyrůst zkušený pořadatel mezinárodního mistrovství .
Budeme mu držet palce a já jen prozradím,že bychom měli zavítat opět do Jižních Čech a to zatím stačí.
Práce na přípravě 5 soutěží se včerejším večerem rozjely na plné obrátky.
Jen prozradím,že by to měl být návrat ke klasickým soutěžím ovšem i s diciplínou a udržovanými motocykly apod..
Držme prozatím novým pořadatelům palce.
Zdraví Honza Benda

Komentáře   

 
#7 re : nabídkaGuest 2017-12-15 09:39
Tento komentář byl smazán správcem
 
 
#6 HerecGuest 2017-12-05 22:43
Tento komentář byl smazán správcem
 
 
#5 NabídkaGuest 2017-12-05 21:28
Tento komentář byl smazán správcem
 
 
#4 re : Luďabenda 2015-12-15 17:06
Děkuju za podporu Luďo,ale toto je trochu jinak.Elán se vypařil a síly jsou pryč jako by je odnesl vítr a to do písmene.Já už to pořádat nebudu a snažíme se s Fr.Ferusem/spíš e on/ jen pomoci novým pořadatelům. Hodně podmínek ze soutěží už zmizelo a to nenávratně a tak si to dnes nalajnovaly orgány ve světě a Evropě.Budeme rádi za něco, co by mohlo do budoucna něco spustit.Bylo by krásné se vrátit i do Benešova,Divišo va apod..Možná se to ještě někdy povede a tak startujeme.Držm e novým pořadatelům palce.
Zdraví Honza B
Citovat
 
 
#3 TSMLuděk 2015-12-12 08:19
Nazdar Honzo! Jak vidím, Tvůj elán Tě přes všechna předsevzetí stále neopouští, což je pro tento zejména dříve krásný sport dobře. Když píši dříve, mám na mysli terénnní mot.soutěže, o nichž dnešní "enduristé" nemají ponětí.Bylo by proto nanejvýš záslužné onu původní myšlenku po letech vzbudit z mrtvých. T.j. přejímka den před a odevzdání do uzavřeného parkoviště po širým nebem a přístup k němu ráno 10min. před startem a tento výhradně start. pákou, startér nechť si obsluhují na trati,zákaz mechaniků, mechanikem a jezdcem je jedna a táž osoba, pokud motocyklu nerozumí, ať jezdí motokros, to je nakonec téměř to samé, co jezdil doposud a říkalo se tomu enduro.Při dosavadním enduru působí přímo směšně, když t.zv. "jezdce" přivezou v častých případech obytným aoutomobile na místo konání podniku, ráno jej posadí na přístroj který on po řejímce zase odveze,mechanik zahřeje a za několik minut již sám "velký" jezdec zmáčknutím startéru uvede ještě zahřátý přístroj do chodu a střídávým obsluhováním plynu, brzdy řad. páky a spojky dopraví své soustrojí někdy "až" do cíle,kde je oslavován, jakoby právě dojel Sestidenn ve starém stylu na zlatou.zlatou.J e pravda, že tento návrat vyžaduje mnohem více lidských zdrojů a je to o to větší problém, ale tento sport ve své původní podobě za to rozhodně stojí. Pokud by se Ti Honzo podařilo dát soutěžím tuto zásadní a původní podobu, klobouk dolů před Tebou a lidem okolo Tebe, současná podoba endura je tomu totiž již natolik vzdálená, že postrádá jakýkoliv smysl a motokros, se kterým ji ale nelze srovnávat, ji dostatečně nahrazuje. Přeji Ti tedy v tomto směru pevné nervy a mnoho štěstí. Ahoj Luděk
Citovat
 
 
#2 re:vendabenda 2015-12-04 08:08
Máš pravdu Vendo.
Jestli se nám to povede,tak tohle určitě nudné nebude,je tam kategorie i pro ty Tvé reproše i pro hobíky/jetli budou mít zájem, čas a také finance/ a jakž bude o další závody endura zájem sse uvidí.Možná to bude start oblastních soutěží jako dříve.Prozatím si myslím,že o takové závody není zájem z vedení asociací.
Možná by bylo nejlepší,kdybys nám to ukázal na svém uspořádaném závodě Ty a byl by to jako mustr pro ostatní.
Já si myslím,že žádný seriál není nudný ale spíše jiný.
Zdraví HOnza Benda
Citovat
 
 
#1 tttVenda 2015-12-03 21:09
Klucí hobby závodů je už asi až moc,udělejte aspoň jeden pořádnej podnik pro všechny od nejrychlejších reprošů až po hobíky,bude to super spestřeníjinak už dost nudnejch kalendářů.
Citovat
 

Přidat komentář

Bezpečnostní kód
Obnovit

2024  Enduro JBR   všechna práva vyhrazena. Majitel flandermann | update for berny (netlife-ultimate.eu)